Utkast: Mars 7, 2012

Detta har jag spenderat dagen med att göra:
Målat.


ligger på 500 kcal med middagen bestående av quornfilé och potatis. två bullar och godis. Jag suger. Jag verkligen suger och imorgon ska jag fan bli av med allt äckel på helvetes djävla riktigt! Efter skolan då.


Fick en kommentar av Olivia (ingen bloggadress?)
Jag är såååååå lycklig att jag hittade hit! Jag är nämligen på samma väg som du. Eftersom jag är gymnast är jag muskulös och väger ca 61 kg (!!!). Jag vill gå ner så mycket som möjligt, först till 58, 55, 52, 50 osv... Problemet är att jag bor hemma (16 år) och därför ser mina föräldrar typ allt jag äter och när jag hoppar över måltider blir de jättenojiga! Jag pluggar extremt mycket och om jag inte äter så kan jag inte tänka/koncentrera mig ordentligt... Snälla Elsa, har du något tips på hur jag ska förlora vikt utan att mina föräldrar "misstänker något" och så att jag inte behöver prestera sämre i skolan, jag är desperat nu och mår bara sämre och sämre för varje gång jag tittar mig i spegeln eller ställer mig på vågen. Har du några tips som kan hjälpa mig?! Jag skulle vara jätte tacksam om du ville svara, det skulle hjälpa mig super mycket! =)

Kul att du har hittat hit till lilla mig =)
Det är aldrig bra att inte äta, och den är en riskabel situation man sätter sig själv i när man väljer att leva sitt liv som jag (och andra anor och mia (mior? miaor? haha) men detta är självklart ett val man själv väljer, och det är viktigt att veta om riskerna som kan komma. Oregelbunden/utebliven mens (Been there, done that) Lågt blodtryck (there to) trött, orklös, humörssvängningar, ja. Listan kan göras lång och jag märker nu att jag fan "lider" av allt. Men för mig gör det ingenting, för jag vet om det och mår bra av att leva som jag gör. Alla människor ska göra det som dom mår bra av (så länge det inte är olagligt eller skadar en annan person).

Olivia, Jag lider verkligen med dig och förstår precis hur jobbigt det är att ha föräldrar som vakar över en som en hök och några tips för att de inte ska freaka ut totalt är;
1. Mindre portioner
2. Ät mindre socker/fett/kolhydrater
3. Guds gåva till mänskligheten; LIGHT! Coca cola light, sprite zero, Red bull sugerfree
4. Halstabletter (en läkerol innehåller 2 kcal) och detta minskar även sötsuget.
5. Drick ISKALLT vatten, gärna 3-4 glas på rad då detta förbränner upp till 120 kcal =)
6. Promenera, ta trapporna istället för hissen. Bada bastu (då svettas du ut vattnet kroppen bär på vilket resulterar i att man inte ser/känner sig lika uppsvälld plus att vågen lätt kan visa några hg lättare)
7. Kaffe och grönt te! Sjukt bra för ämnesomsättning.
8. kort promenad på morgonen innan frukost (räcker med 10-15 min) för att starta kroppen så det arbetar i högre tempo.
9. Undvik ost! All sorts ost (till och med fettsnål) innehåller sjuka mängder kalorier.
10. Strunta i smöret på mackorna, pastan osv. Undvik också att steka i smör, ta olja istället.
11. Skaffa en stegräknare och tävla mot dig själv. En vuxen kvinna ska gå ca 10 000 steg om dagen och kvinnor under 18 ska gå ca 4-8 000 steg om dagen. Gör det till en tävling. börja med att gå 4000 steg om dagen, när du gjort det i tre dagar, ökar du till 5000 osv osv osv. och när du når tex 12000 steg om dagen kan du belöna dig själv med någonting.
12. Välj mörk choklad. Med så mycket kakaohalt som möjligt.
13. Undvik alkohol


Hoppas du fått lite hjälp i alla fall =)

Jag nu


Jag för ca 5 månader sedan

Kommentarer
Postat av: Olivia

Tack så jättemycket! Jag börjar morgonen i morgon med 15 min PW och några glas iskallt vatten + mitt gröna thé! Jag är så peppad och detta var verkligen som en nytändning för mig! Om jag väger 61 kg nu, vad tycker du är ett rimligt mål till 1 april? (25 dagar).

2012-03-07 @ 22:07:52
Postat av: Malin

Det finns studier på att light produkter har motsatt effekt, dvs lättare binder fett, pga sötningsmedel. Så ät/drick för allt i världen inte light! Det sämsta man kan göra mot sin kropp..

Olja innehåller lika mycket kalorier som smör & mörk choklad innehåller lika mycket kalorier som ljus choklad (endast sockerhalten som är skillnad).



2012-03-08 @ 09:16:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Only for me)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0